Funda Kocaarslan / Psikolojik danışman / Amsterdam

Funda Kocaarslan Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programı’ndan onur derecesi ile mezun oldu. Öğrenimi sırasında görme engelli öğrenci asistanlığı gibi gönüllü işlerde ve Boğaziçi İşletme Kulübü’nde aktif görev aldı.

Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde 2011’de bir dönem Stockholm Üniversitesi’nde eğitim aldı. 2012’de, Garanti Emeklilik sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinin geliştirdiği müdahale programı “İşimiz Okumak” Projesi’nde proje asistanlığı yaptı.

2016’da Amsterdam Üniversitesi Çocuk Eğitimi ve Gelişimi Programı’ndan mezun oldu. Öğrenimi sırasında Amsterdam Üniversitesi Üstün Başarı Bursu ile okudu. Yüksek lisans bitirme tezinde “Belçika’daki üçüncü nesil göçmen öğrencilerin milli ve Avrupalı kimliklerinin akademik başarıları üzerine etkisinde dil yetkinliğinin rolü”nü inceledi.

Amsterdam’da iki yıl ilkokul öğrencilerine Türkçe ve temel dersler üzerine özel ders verdi. Üç yıl Liverpool Üniversitesi’nin çevrimiçi eğitim yüksek lisans ve doktora programlarının kayıt danışmanlığını ve öğrenci danışmanlığını üstlendi. İki yıl Cambridge Education Group Digital bünyesinde Hull Üniversitesi’nin kayıt danışmanlığı yaptı ve takım liderliğine yükseldi.

Şu an İngiltere çıkışlı bir hastaneler grubunun Hollanda’daki işe alım partneri olarak çalışmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi çerçevesinde üniversite öğrencilerine danışmanlık hizmeti vermektedir. Uluslarası yüksek eğitim, eğitimde yapay zeka, yetişkin eğitimi ve kariyer danışmanlığı ilgi ve çalışma alanlarından bazılarıdır. İyi derecede Hollandaca ve İngilizce bilmektedir.